Van4Naar6

IPv6; het perfecte protocol voor de Cloud

IPv6 CloudIPv6 biedt organisaties meer voordelen dan alleen een uitbreiding van de IP-adressen pool. Toekomstige applicaties en services in de Cloud vragen een breder gebruik en ondersteuning van Internet resources.

De wereld lijkt in de ban van Cloud computing. Alles moet en gaat in de Cloud. De fileserver, mailserver, telefooncentrale, CRM, boekhouding, je kunt het zo gek niet bedenken. Het is dan ook erg gemakkelijk. Of je nu op straat loopt met je smartphone, op het terras zit met je IPAD of thuis of op je werk zit. Overal en altijd de beschikking te hebben over de juiste (bedrijfs-) informatie simpel vanuit je browser of App.

Security wordt veel genoemd als één van de grootste zorgen bij de overstap naar de Cloud. Met IPv4 is het lastig om gebruikers van overal op de wereld op een eenduidige en veilige manier toegang te geven tot de bedrijfsgegevens. Daarnaast is IPv4 niet echt schaalbaar omdat de beschikbare adresruimte kleiner en kleiner wordt.

De implementatie van IPv6 en de overgang naar de Cloud moet eigenlijk hand in hand gebeuren. Met IPsec biedt IPv6 een op standaarden gebaseerde oplossing voor netwerkbeveiliging van Cloud services. Daarnaast is IPv6 zeer schaalbaar en heeft een oplossing voor de mobiliteit die met de toename van mobiele apparaten zeer noodzakelijk is.

FacebookGoogleLinkedinTwitter