Van4Naar6

Slechts 12% van de bedrijven is actief bezig met IPv6

Bij een onderzoek, uitgevoerd door Van4Naar6 onder Nederlandse bedrijven met 200 - 500 werkplekken, blijkt dat slechts 12% actief bezig is met IPv6. Deze bedrijven hebben een plan van aanpak voor de implementatie van IPv6, het kennisniveau van de IT organisatie is op peil of men heeft IPv6 al geïmplementeerd.

Uit het onderzoek, waarbij 200 ICT managers zijn benaderd, blijkt verder dat 20% van de ICT managers niet met IPv6 bezig is en dat nog eens 20% er wel van gehoord heeft maar nog geen concrete plannen voor IPv6 heeft.

Een groot deel van de respondenten gaf overigens aan de ICT infrastructuur volledig uitbesteedt te hebben of afhankelijk te zijn van het (buitenlandse) hoofdkantoor. Dat het desondanks verstandig is om zelf kennis van het nieuwe Internetprotocol in huis te hebben wordt nog niet breed gedragen.

Een eerdere rondgang langs Nederlandse MKB automatiseerders door Van4Naar6 gaf aan dat ook daar het onderwerp IPv6 nog niet hoog op de agenda staat. “De klanten vragen er nog niet naar” is een (te) vaak gehoord excuus.


Afbeelding 1

Afbeelding 1: IPv6 bij bedrijven

FacebookGoogleLinkedinTwitter